"In dossier BLICK is er verschillende keren geëscaleerd"

  • maandag 10 december 2018
  • Redactie

"In het dossier BLICK op onderwijs is er verschillende keren geëscaleerd en op verschillende manieren. In de tussen is een consensus gevonden, maar kennelijk heeft die escalatie zoveel pijn gegeven dat het elke keer terugkomt en dat zie je ook in de reactie van de Ombudsman." Dat zegt de Capelse wethouder onderwijs Dick van Sluis in gesprek met Radio Capelle.

De wethouder reageert hiermee op de zinsnede uit het rapport van de Ombudsman die stelt dat de onderzochte gedraging van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel in strijd is met het behoorlijkheidsvereiste. Dat gaat dan om drie punten, een de-escalatie vanwege het dagvaarden van bestuurder Willemsen van BLICK, goede motivering en transparantie en fatsoenlijke bejegening.

"Dan heb je het in die zin nooit goed gedaan en ik zit nu op het dossier om te proberen het op een andere manier te doen" aldus de wethouder die ook zegt inmiddels zowel op formele basis als informele basis een goede verstandhouding te hebben met de huidige voorzitter van het College van Bestuur bij BLICK, Mini Schouten. Beiden willen niet te veel terugkijken. De wethouder kan zich desgevraagd natuurlijk voorstellen dat de gemeenteraad hem nog wel het een en ander zullen vragen over dat rapport van de Ombudsman.

"Ik ben vooral iemand die van oplossingen houdt en vooruit kijken en constateren dat dit het was en dat is gebeurd, het was misschien niet fraai maar we gaan goed kijken wat er nu nodig is om op een goede manier het openbaar onderwijs te dienen. Wij kunnen niet anders dan op een goede manier samenwerken met de gemeente" zegt Mini Schouten in hetzelfde gesprek met Radio Capelle op 5 december 2018.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 10 december 2018