Collectieve zorgverzekering voor iedereen in Capelle

  • dinsdag 27 november 2018
  • Redactie

De nieuwe collectieve zorgverzekering en premie van VGZ voor Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas is bekend: het VGZ Rotterdampakket IJsselgemeenten.

De verzekering is er voor iedereen, maar vooral geschikt voor mensen met hoge zorgkosten. IJsselgemeenten sloot namens de deelnemende gemeenten een contract met zorgverzekeraar VGZ.

Bestuurders van IJsselgemeenten zijn enthousiast. De Capelse wethouder Harriët Westerdijk: “Ik vind het fijn dat er opnieuw een collectieve zorgverzekering is. Iedere inwoner van IJsselgemeenten – ongeacht inkomen - kan hier komend jaar gebruik van maken. Het pakket biedt een uitgebreide zorgverzekering en geeft extra voordelen voor mensen met een laag inkomen.” Aanmelden voor de verzekering is mogelijk tot en met 31 december.

Anthon Timm, wethouder in Krimpen aan den IJssel, vult aan: “De gemeenten betalen voor mensen met minder inkomen 20 euro mee in de premie. Ook is het eigen risico van € 385 dan meeverzekerd. Zo zorgen we dat een goede verzekering voor iedereen betaalbaar is. In Krimpen hadden we al een collectieve zorgverzekering, maar deze is nu vervangen voor dit Rotterdampakket IJsselgemeenten. Ook senioren en chronisch zieken kunnen hiervan nu gebruik maken.”

Wethouder Jan Willem Schuurman van Zuidplas raadt inwoners aan om te kijken naar te verwachten zorgkosten. “Deze verzekering is er vooral voor mensen met hoge zorgkosten. Voor mensen die weinig zorg nodig hebben of verwachten is een gewone basisverzekering goedkoper.”

Voordelen
Het VGZ Rotterdampakket IJsselgemeenten is er voor iedereen, maar is vooral geschikt voor mensen met hoge zorgkosten; niemand wordt uitgesloten op basis van medische gronden. De verzekering biedt veel vergoedingen, bijvoorbeeld voor brillen, fysiotherapie en tandartskosten. VGZ betaalt nota’s in de meeste gevallen rechtstreeks aan de zorgaanbieder. Daarmee hoeven verzekerden bijna nooit het bedrag voor te schieten. Tot slot worden eigen bijdragen voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) vergoed.

Premie
De premie voor het VGZ Rotterdampakket IJsselgemeenten is € 180,28 per maand voor mensen met een inkomen tot 150% van de bijstandsnorm. Bij mensen met een inkomen onder 130% van de bijstandsnorm betaalt de gemeente 20 euro mee. De premie is dan € 160,28 per maand. Het eigen risico van € 385,- is dan meeverzekerd en hoeft dus niet meer betaald te worden. Voor wie meer inkomen heeft dan 150% van de bijstandsnorm is het eigen risico niet meeverzekerd. De premie is dan € 153,41 per maand. Deze verzekerden kunnen het risico wel gespreid betalen.

Informatie en aanmelden
Informatie over de verzekering en online aanmelden is te vinden op www.vgz.nl/ijsselgemeenten

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 27 november 2018