Raad van Toezicht BLICK blijft bij Nee tegen onderzoek

  • vrijdag 9 februari 2018
  • Redactie

De Raad van Toezicht van BLICK op Onderwijs blijft bij het standpunt dat BLICK geen medewerking verleent aan het onafhankelijk onderzoek dat het college van Capelle aan den IJssel is gestart via adviesbureau Berenschot. Dat bevestigde voorzitter Gea Gravesteijn vandaag (en al eerder op 29 januari j.l.) aan Radio Capelle.

"Dit is niet op te lossen met een kopje koffie met de nieuwe wethouder" aldus Gea Gravesteijn over het conflict dat zijn oorsprong heeft in december 2016 en sindsdien steeds grotere vormen heeft aangenomen.

"Wat intern bij BLICK gevonden wordt van de relatie met bestuurder Marjolein Willemsen is een interne aangelegenheid en daar doen wij geen mededelingen over" zegt Gravesteijn over de wens vanuit de Capelse politiek om in het openbaar te krijgen wat klokkenluiders zeggen tegen politici en de media.

De route die het college van Capelle volgt via Berenschot wordt niet gesteund door gemeente Krimpen aan den IJssel waar BLICK ook het openbaar onderwijs uitvoert. Capelle staat hier dus alleen in zonder medewerking van BLICK waarbij de vraag rijst wat nu onderzocht gaat worden en welke resultaten dit waarschijnlijk peperdure onderzoek op gaan leveren. Vooral nadat op dit dossier in april 2017 de gang naar de rechter faalde met als gevolg een factuur voor gemeente Capelle van zo'n 60.000 voor advocaatkosten waar na aandringen van de VVD nog een habbekrats werd afgehaald.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 9 februari 2018
Geen andere berichten van 2018-02-09 gevonden.