D66 stapt uit Capelse coalitie

  • maandag 22 januari 2018
  • Redactie

De Capelse wethouder Josien van Cappelle (D66) is vanmiddag opgestapt uit het college van B&W van Capelle aan den IJssel. Reden is een verschil van inzicht tussen haar partij en het college over de richting in het dossier van openbare onderwijsstichting BLICK op onderwijs.

Het college besloot samen met het college van Krimpen om in december een onafhankelijk extern onderzoek te starten naar het functioneren van BLICK, de Raad van Toezicht en het College van Bestuur en de samenwerking tussen gemeentebesturen en BLICK.

Burgemeester Peter Oskam: “Het is uitermate teleurstellend te moeten concluderen dat het complete college de eindstreep net niet haalt. Het verschil tussen Leefbaar Capelle, VVD en D66 is in deze kwestie dermate groot dat we moeten accepteren dat D66 uit de coalitie stapt.”

De voorkeur van D66 ging uit naar het voorstel van de Commissaris van de Koning (Jaap Smit) voor bemiddeling op basis van een analyse van de verhoudingen tussen de colleges van Capelle, Krimpen en BLICK. Leefbaar Capelle en VVD zien op dit moment echter geen rol voor het aanbod van de commissaris en zijn voorstel. Het onafhankelijke externe onderzoek naar BLICK is door het Capelse college inmiddels opgestart.

Burgemeester Peter Oskam: “De voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar zijn nu al in gang gezet, we willen dat de resultaten van het onderzoek ruim voor aanvang van het schooljaar bekend zijn.”

De portefeuilles van Josien van Cappelle worden later deze week verdeeld onder de wethouders Hartnagel, Van Sluis, Faassen en Meuldijk.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 22 januari 2018
Geen andere berichten van 2018-01-22 gevonden.