Onafhankelijk onderzoek integriteit wethouders Capelle

  • zaterdag 6 januari 2018
  • Redactie

De gemeente Capelle aan den IJssel gaat voortaan een toets laten uitvoeren over de integriteit van de toekomstige wethouders in haar stad. Dat zal worden uitgevoerd door een onafhankelijke organisatie.

Tijdens de raadsvergadering van 18 december 2017 diende de Capelse ChristenUnie een motie in over dit onderwerp. De partij hoopte hiermee een extra drempel te werpen op niet-integere wethouders, zoals recent naar voren kwam met een Limburgse wethouder in Brunssum.

Fractievoorzitter Michiel Grauss: "In het debat heb ik duidelijk kunnen maken dat het onze plicht is te doen wat mogelijk is voor een integer bestuur. We moeten het nu in gang zetten, nog voor de verkiezingen, zodat het niet gaat om bepaalde personen."

Met deze toelichting gingen alle partijen behalve de SP mee. De SP ziet alleen een rol voor de eigen partij om de integriteit te beoordelen. De burgemeester was ook groot voorstander van het voorstel en gaat samen met de griffie zorgen dat de voorbereidingen getroffen worden. Grauss:" Ik heb al de aanvraag gezien bij verschillende bureaus wat ze voor ons kunnen betekenen. Mooi, dat we zo een extra stap zetten voor de integriteit van het Capelse bestuur."

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 6 januari 2018