Criminaliteit operatie Schollevaar Op Slot geslaagd

  • maandag 16 oktober 2017
  • Redactie

Op vrijdagavond 13 oktober hielden Handhaving, Politie en Veiligheid Service van de NS een integrale actie onder de titel Schollevaar op Slot. Op grote schaal zijn er diverse overlast locaties gecontroleerd door het Bike-team, was er een grote verkeerscontrole van de politie en een burgerteam van handhaving en Veiligheid Service controleerden in en om het station. De actie was gericht op het aanpakken van overlast en criminaliteit in de wijk Schollevaar.

De actie is opgezet door de wijkhandhaver en de wijkagent. Er zijn diverse proces-verbalen uitgeschreven voor o.a. baldadigheid, diverse verkeersovertredingen, zwartrijden, geen geldig identiteitsbewijs en overlast. Ook zijn er ter plaatse boetes geïnd. Tevens zijn er preventieve controles uitgevoerd in de wijk. Daarbij zijn onder andere overtredingen opiumwetgeving en wet wapens en munitie geconstateerd. Er zijn onder andere een vuurwapen patroon en soft drugs in beslag genomen. Ook werden er gestolen fietsen in beslag genomen.

Na afloop vertelde de wijkhandhaver dat het een geslaagde avond is geweest. Handhaving en politie doen er alles aan om de overlast in de wijk tot een minimum te beperken. Bij hen zijn de overlastgevende groepen dan ook zeer goed bekend.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 16 oktober 2017