Cijfers leegstand winkels in Capelle flink omlaag

  • donderdag 21 september 2017
  • Redactie

De winkelleegstand in Capelle aan den IJssel is afgenomen van 7,8% in 2015 naar 1,2% in 2017. Dat blijkt uit onderzoek van Dynamis, een overkoepelend samenwerkingsverband van vastgoedorganisaties.

In vergelijking met andere gemeenten in de regio is sprake van een flinke daling aldus wethouder Eric Faassen (economische zaken): “We zijn ontzettend trots dat we zo weinig winkelleegstand hebben en vinden het fijn dat Capelle een aantrekkelijke stad is voor winkeliers. Mooi dat dat is terug te zien in de cijfers van dit onderzoek.”

Er zijn verschillende redenen te noemen voor de daling. Faassen licht toe: “We hebben hele korte lijnen met eigenaren, ondernemers en winkeliers en werken daarom fijn met hen samen. Niet voor niets staan we al jaren in de top van mkb-vriendelijkste gemeenten van Zuid-Holland. Bovendien spannen we ons samen met winkeliers, eigenaren, brandweer en politie in om winkelcentra schoon, veilig en aantrekkelijk te houden. Ook investeren we als gemeente veel in de buitenruimte van winkelcentra en kan iedereen gratis parkeren. Dat draagt bij aan een fijn klimaat voor ondernemers en winkeliers om zich in Capelle te vestigen.”

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 21 september 2017