Twee aanhoudingen na brand Wingerd in Schenkel

  • zondag 30 juli 2017
  • Redactie

Naar aanleiding van de uitslaande brand in een woning aan de Wingerd zaterdagavond 29 juli heeft de politie een man en een vrouw aangehouden. De vrouw op verdenking van brandstichting en de man, die zichzelf aangaf bij de politie, in verband met de aanwezigheid van hennepplanten die werden ontdekt.

De brand brak rond 21.30 uur uit op de tweede etage van een portiekwoning. De 24-jarige bewoonster van het betreffende pand had ruzie met haar man en besloot uit woede spullen van de man in brand te steken. Het vuur breidde zich direct uit naar de woning. De vrouw vluchtte de woning uit en meldde zich bij de agenten die inmiddels ter plaatse waren gekomen.

De brandweer was met groot materieel aanwezig en had de uitslaande brand snel onder controle. Toch kon niet worden voorkomen dat het pand forse schade heeft opgelopen. Een aantal bewoners van een naastgelegen pand zijn door de brandweer van een balkon gehaald. Twee zijn naar het ziekenhuis vervoerd om gecontroleerd te worden op rookvergiftiging. Andere omwonenden zijn tijdelijk opgevangen in het IJsselland ziekenhuis. Zij konden in de loop van de avond weer terug naar hun woning.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 30 juli 2017
Geen andere berichten van 2017-07-30 gevonden.