Subsidie voor groene daken of gevels

  • donderdag 4 mei 2017
  • Redactie

Capellenaren kunnen een subsidie aanvragen voor het aanleggen van een groen dak of groene gevel. Duurzaamheidwethouder Josien van Cappelle ziet graag nog meer daken groen worden: “Een groen dak heeft namelijk veel voordelen: zo is het een buffer bij regenafvoer, neemt het stofdeeltjes op uit de atmosfeer en ook gaat het dak veel langer mee”.

Ook werkt een groen dak isolerend. Een woning met een groen dak blijft drie à vier graden koeler in de zomer dan een huis met een gewoon dak. “Groene gevels en daken zijn een goed voorbeeld van hoe Capellenaren zelf hun woning duurzamer kunnen maken. De isolerende werking van het groene dak zie je terug in een lagere energierekening”, aldus wethouder Van Cappelle. Een groen dak is ook goed te combineren met bijvoorbeeld zonnepanelen.

Wie overgaat tot het aanleggen van een groen dak, mag een subsidie van 25 euro per m² aanvragen. Om in aanmerking te komen voor een subsidie moet worden voldaan aan een aantal voorwaarden. Zo mag de subsidie bijvoorbeeld niet worden gebruikt voor bouwkundige aanpassingen aan een dak of gevel. Subsidie voor een groen dak van een schuurtje kan ook, het dak moet wel minimaal 6 m² zijn. De maximale subsidie voor particulieren bedraagt 1.500 euro en voor organisaties 10.000 euro. Kijk voor alle voorwaarden en om de subsidie aan te vragen op www.energiewijzercapelle.nl.

Op dinsdag 16 mei om 19:30 uur organiseert de gemeente een informatieavond over de voordelen van een groen dak of groene gevel en de subsidieregeling. Aanmelden kan via: http://www.energiewijzercapelle.nl/2017/04/19/informatieavond-groene-daken-16-mei/.

Op de foto: Wethouder Josien van Cappelle bracht vorige week een bezoek aan mevrouw Engels, de eerste Capellenaar die in 2011 subsidie kreeg voor een groen dak.

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 4 mei 2017