CU vraagt Provincie besluit raad niet serieus te nemen

  • donderdag 4 mei 2017
  • Redactie

Een opvallend persbericht van de ChristenUnie over een beslissing genomen tijdens een raadsvergadering. Hieronder de integrale tekst:

"De Capelse ChristenUnie vraagt de provincie een uitspraak van de gemeenteraad niet serieus te nemen. Dat is een unicum. Fractievoorzitter Michiel Grauss: " De laatste raadsvergadering liep uit de hand en om half twee in de ochtend was iedereen zeer vermoeid. D'66 bracht toen een voorstel in om uit te spreken dat Capelle tegen windturbines is."
De provincie bekijkt namelijk momenteel of er windturbines bij kunnen komen in Zuid-Holland. In Krimpen aan den IJssel en Rotterdam komen mogelijk windturbines die in de buurt van Capelle liggen.

Grauss: "De Capelse gemeenteraad heeft mijns inziens zitten slapen. De meerderheid heeft besloten dat Capelle altijd tegen is als een windturbine overlast kan veroorzaken voor onze burgers. Overlast kan echter subjectief zijn en besturen vraagt om afweging van belangen. Elke weg zorgt bijvoorbeeld ook voor overlast. Gaan we dus alle wegen afsluiten?"

In de motie stond ook het verzoek aan het College "om al het mogelijke te doen dat nodig is om plaatsing te voorkomen". Grauss: " Dat is nogal ruim geformuleerd. Gaan de wethouders zich vastketenen aan de windturbine? Gaan ze als echte Don Quichotes te paard in de aanval?"

De fractie van de ChristenUnie heeft grote moeite met deze motie. Niet zozeer omdat we het aperte onzin vinden, want in een democratie mogen we stevig van mening verschillen. Echter deze motie was niet voor die dag bekend en niet vooraf besproken in de raadscommissie.

Daarom is een brief verstuurd aan de provincie met een toelichting op het verzoek om dit besluit niet serieus te nemen. Daarnaast doet de ChristenUnie het voorstel om dit onderwerp ordentelijk te bespreken in de raadscommissie, in aanwezigheid van het EnergieCollectiefCapelle: Mensen die er verstand van hebben."

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 4 mei 2017