Zwervers en Ron van den Berg beëindigen samenwerking

  • donderdag 23 februari 2017
  • Redactie

In goed overleg hebben CVV Zwervers en Ron van den Berg besloten de samenwerking per direct te beëindigen. Het bestuur van Zwervers gaf de volgende verklaring:

"De combinatie van de in de laatste weken stroef lopende samenwerking tussen de staf en de spelersgroep en de tegenvallende resultaten hebben
uiteindelijk de doorslag gegeven om dit besluit te nemen. De afgelopen periode hebben er verschillende gesprekken plaatsgevonden met de staf en de spelersgroep om uit de impasse te komen en eensgezind in de tweede competitiehelft de draad weer op te pakken, helaas leverden die gesprekken onvoldoende resultaat op.

We betreuren dat we dit besluit moesten nemen, te meer Ron een zeer prettige persoon is met een goede voetbalvisie en we altijd in een uitstekend overleg met hem hebben gewerkt.
In het afgelopen seizoen is met een 6e plaats in de 1e klasse een prima resultaat behaald. Dit jaar was de verwachting dat dit resultaat minstens geëvenaard zou worden mede gelet op de samenstelling van de selectie. Maar op de een of andere manier kwam het team nooit echt op gang en ontbrak op veel momenten de echte ďbegeisterungĒ om ervoor te gaan.
Zoals zo vaak in de sport is de schuldvraag nooit echt goed te beantwoorden. De staf heeft daarin natuurlijk een duidelijke rol maar ook de dynamiek van de spelersgroep speelt een rol in zoín proces. Vanuit het belang van de club hebben we de impasse willen doorbreken door voor de laatste tien wedstrijden te kiezen voor een trainingsstaf met een andere samenstelling in de hoop een plek in de eerste klasse veilig te stellen."

Mauri Cabeza, momenteel trainer van het tweede elftal zal de rol als hoofdtrainer oppakken, bijgestaan door Ruud Heijser (nu ook al assistent-trainer) en Hans van den Dries (oud speler van het eerste elftal en eerder al assistent-trainer bij heren-1). Tegelijkertijd gaat Zwervers op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 23 februari 2017