Capelle vervangt kunstgras voetbalvelden begin 2017

  • dinsdag 20 december 2016
  • Redactie

De gemeente Capelle aan den IJssel wacht het RIVM-onderzoek niet af en gaat begin 2017 alle kunstgrasvelden met rubbergranulaat vervangen. In totaal gaat het om vier velden; twee bij CVV Zwervers op Sportpark Couwenhoek en twee bij VV Capelle op Sportpark t Slot.

Met de vervanging is een investering gemoeid van 1,4 miljoen euro. De vervanging van de velden stond al gepland voor 2019, 2020 en 2021. Maandag bleek tijdens de gemeenteraadsvergadering dat zowel de raad als het college de vervanging naar voren willen halen, vanwege de onrust die is ontstaan over mogelijke gevaarlijke stoffen in de rubberkorrels op kunstgrasvelden.

Alleen het vervangen van de korrels is gezien de leeftijd en de staat van de velden niet mogelijk. Daarom moeten ook de grasmatten worden vervangen. Sportief Capelle heeft al afspraken gemaakt met de leverancier, om snelle levering te garanderen. Sportief Capelle gaat nu zo snel mogelijk in overleg met de clubbesturen van CVV Zwervers en VV Capelle om de werkzaamheden in te plannen. De nieuwe velden krijgen alle vier een veilige vulling van kunststofkorrels.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 20 december 2016