Er kan veilig gevoetbald worden zegt gemeente Capelle

  • vrijdag 7 oktober 2016
  • Redactie

Er kan volgens het standpunt van het RIVM en het Ministerie van Volksgezondheid nog steeds veilig gevoetbald worden op de Capelse twee kunstgrasvelden waar materiaal van autobanden is verwerkt, dat is de kernboodschap van gemeente Capelle aan den IJssel, gisteren door wethouder Josien van Cappelle in gesprek met Radio Capelle verwoord. De velden liggen bij vv Capelle en CVV Zwervers.

“Er zijn onderzoeken geweest vanuit de branches van autobanden recycling en sportvelden, meerdere RIVM onderzoeken en die hebben elkaar versterkt in conclusies. Conclusies gesteund door het Ministerie die ertoe leidden dat het materiaal gebruikt is voor de kunstgrasvelden” zei Lian Witteveen, directeur Sportief Capelle gisteren bij Radio Capelle. Zowel de wethouder als de directeur van Sportief Capelle zien het belang van herhaald onderzoek.

Gemeente Capelle volgt nu de ontwikkelingen en ziet in de tussentijd geen aanleiding om het gebruik van de kunstgrasvelden te verbieden. “Indien blijkt dat het onveilig is dan nemen wij direct actie” zei wethouder Josien van Cappelle gisteren in gesprek met Radio Capelle.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 7 oktober 2016
Geen andere berichten van 2016-10-07 gevonden.