CentrumXpeditie opent met tientallen activiteiten

  • woensdag 21 september 2016
  • Redactie

Zaterdag 24 september opent wethouder Dick van Sluis om 13.00 uur de CentrumXpeditie op het Amnestyplein (tegenover het Stadsplein). De CentrumXpeditie is een route van ongeveer 5 kilometer langs alle locaties in het Capelse centrumgebied waar de komende jaren een ontwikkeling plaatsvindt. Speciaal voor de opening van de CentrumXpeditie zijn er zaterdag in het centrum tussen 13.00 uur en 17.00 uur tientallen activiteiten.

Op de routekaart die bezoekers zaterdag ontvangen in een kraam op het Amnestyplein staat het volledige overzicht. Kinderen krijgen hier een speciale stickerkaart waarmee ze een ijsje kunnen verdienen. De activiteiten zijn voor jong en oud. Zo zijn er op de IJssel bij het Vuykpark en het Raadhuisplein watersportdemonstraties, muzieklessen in het Vuykpark, een bootcamp op het Amnestyplein en sport- en spelactiviteiten in het Amandelpark en het park achter het gemeentehuis. Verder zijn er activiteiten op de Fazantstraat, de Rubenssingel, De Mient en Couwenhoek en kunnen geïnteresseerden hier terecht voor informatie over de woningbouwplannen. Op het Stadsplein kunnen Capellenaren in gesprek over hun ideeën voor de herinrichting van het plein en biedt de horeca een speciale CentrumXpeditie-aanbieding aan. Voor de bewoners van Schollevaar rijdt er zaterdag vanaf de Scholver een gratis CentrumXpeditiebus die Capellenaren naar het Amnestyplein brengt.

Op De Mient kunnen bezoekers zaterdag terecht voor informatie over de mogelijkheden om op deze locatie hun droomhuis te laten bouwen. Ook gaan internationale straatkunstenaars aan de slag om het gebied te verfraaien en is er een vintagemarkt. Daarnaast openen verschillende organisaties hun deuren en zijn er demonstraties van onder andere Fit By Me. Bezoekers kunnen tijdens de activiteiten genieten van een hapje en drankje van verschillende foodtrucks en van muziek door een deejay. De festiviteiten op de Mient vinden zowel zaterdag als zondag plaats van 11.00-19.30 uur.

Geïnteresseerden kunnen een gratis routekaart van de CentrumXpeditie ophalen in de Huiskamer in winkelcentrum De Koperwiek en de plannen inzien op www.centrumxpeditie.nl.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 21 september 2016