Oud wiskundeleraar Comenius ging vaker in de fout

  • zaterdag 27 augustus 2016
  • Redactie

De wiskundeleraar die verdacht wordt van ontucht en het bezit en vervaardigen van kinderpornografisch materiaal is op twee andere scholen eerder in de fout gegaan. De docent is op het Comenius College in Capelle aan den IJssel en het VAVO in Rotterdam ontslagen na ongewenst gedrag. Beide scholen hebben destijds een melding gemaakt bij het meldpunt van de Onderwijsinspectie. Dat meldt RTV Rijnmond.

De man zou in 2011 al seksueel getinte chatgesprekken met een leerling hebben gevoerd. Hij was toen werkzaam bij het Comenius College. Rector Joany Krijt zegt dat de zaak aan het licht kwam toen zij gesprekken van leerlingen opvingen. “Daarna zijn we in gesprek gegaan en werd het duidelijk dat de leerkracht met een leerlinge chatte”, vertelt Krijt. De school heeft de docent toen ontslagen en een melding gemaakt bij de inspectie. Over die melding heeft de school niks meer gehoord.

Ook op het VAVO had de docent “een meer dan amoureuze mailwisseling” met een volwassen leerlinge, vertelt een VAVO-woordvoerder. De leraar is hierop geschorst en later ontslagen. De onderwijsinstelling maakte een melding bij de inspectie en informeerde de politie. Zowel op de theaterschool in Rotterdam als op de VAVO heeft de docent een verklaring van goed gedrag laten zien.

De man werd in juli ook al aangehouden wegens aanranding. Toen werden zijn gegevensdragers in beslag genomen. Daarin zijn gesprekken en beelden van een aantal meisjes gevonden. Pas recent hebben de eerste meisjes aangifte gedaan. De docent is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De scholen, uit diverse plaatsen in de regio Rotterdam, hebben donderdag ouders en leerlingen ingelicht. Politie en Openbaar Ministerie vermoeden dat de man meer slachtoffers heeft gemaakt.

Bron: Redactie Nationale Onderwijsgids

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 27 augustus 2016