Workshop D66 Lokale Politiek in Krimpen

  • vrijdag 13 mei 2016
  • Redactie

Op zaterdag 11 juni aanstaande organiseren de D66 afdelingen van Capelle aan den IJssel, Zuidplas en Krimpen aan den IJssel de eendaagse workshop Lokale Politiek.

De Workshop Lokale Politiek is een oriënterende cursus die vragen beantwoordt als 'Hoe werkt de gemeente? Wat zijn de taken van de gemeenteraad? Hoe kun je als burger de besluitvorming effectief beïnvloeden?' Iedereen met interesse in de lokale politiek, ongeacht politieke kleur, is van harte welkom om mee te doen.

'Met deze workshop willen we mensen laten zien hoe belangrijk de lokale politiek eigenlijk is.' aldus Pieter Holkamp, fractievoorzitter D66 Capelle. 'Waar hebben we in de lokale politiek eigenlijk wat over te zeggen?'.
Met de grote decentralisaties, krijgen de gemeenten steeds meer taken en bevoegdheden. Daarmee wordt de rol van de lokale politiek nog belangrijker dan deze eigenlijk al was. 'We hopen hiermee meer mensen te inspireren zich politiek in te zetten voor de onderwerpen die hun directe omgeving raken.' besluit Pieter Holkamp.

De workshop wordt gehouden op zaterdag 11 juni van 09:30 tot 16:00 uur in het Krimpenerwaardcollege, Groene Wetering 1, in Krimpen aan den IJssel. De kosten bedragen 7,50 inclusief lunch. Informatie en aanmelden via het secretariaat lennekelaurens@hetnet.nl

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 13 mei 2016