Klachten over terreuroefening in Stormpolder

  • woensdag 17 februari 2016
  • Redactie

Dinsdagavond 16 februari hebben veiligheidsdiensten een grote anti-terreur oefening gehouden in de Stormpolder in Krimpen aan den IJssel. Tijdens de oefening zijn diverse realistische scenario’s geoefend. De inzet van een helikopter van Defensie was ook in Capelle aan den IJssel duidelijk te horen tussen 22.00 en 00:15 uur. Veel bewoners klaagden over overlast en onduidelijkheid over wat er aan de hand was.

Wethouder Ans Hartnagel liet op Twitter weten dat gemeente Capelle aan den IJssel niet is geïnformeerd. Het geluid van de helikopter was omstreeks 00.15 uur pas verdwenen. Burgemeester Martijn Vroom van Krimpen aan den IJssel meldde op Twitter dat een dergelijke acties niet vergunning-plichtig is.

Het scenario bestond uit een oefening in het kader van een uitbraak van gevangenen vanuit de gevangenis op industrieterrein de Stormpolder in Krimpen aan den IJssel. Aldaar zouden er personen zijn ontsnapt die zich na een schotenwisseling met de politie ophielden op het bedrijventerrein. Omdat er maar één in- en uitgang is bij het bedrijventerrein werd deze hermetisch afgesloten. Speciale arrestatieteams kwamen ter plaatse om op zoek te gaan naar de verdachten. Het hele gebied moet daarvoor worden uitgekamd. Met behulp van speciaal getrainde agenten en militairen is er gezocht. Zij kregen daarbij hulp van een helikopter van Defensie.

Foto Nieuws op Beeld

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 17 februari 2016