Energiecampagne Wonen van start in februari

  • maandag 25 januari 2016
  • Redactie

Op 1 februari start de Energiecampagne Wonen in Capelle aan den IJssel. Dat gebeurt met een informatiebijeenkomst over energiebesparing in de Waardenbuurt. Een tweede bijeenkomst over energiebesparing vindt plaats op 11 februari in de Merelbuurt. De twee buurtacties zijn de eerste in een serie, waarbij Capelse bewoners actief worden benaderd om mee te doen aan een collectieve inkoopactie voor energiebesparende maatregelen. Wethouder Josien van Cappelle zal de avond in de Waardenbuurt openen.

Wethouder Josien van Cappelle: "Er is gekozen voor de Merelbuurt en de Waardenbuurt omdat de woningen hier relatief veel energie verbruiken. Vooral in de oudere woningen valt nog veel te winnen door isolatie, HR++dubbel glas en een HR-ketel. Maar ook met kleinere maatregelen zoals led verlichting, stand-by uit, de CV installatie goed inregelen en aandacht voor je verbruik kun je al veel bereiken. En dankzij een gunstige belastingkorting zijn zonnepanelen zeer lonend. Hiermee kunnen soms besparingen worden gehaald van meer dan 1000,- per jaar."

Collectieve inkoopactie en energiescan
Om het voor bewoners aantrekkelijk te maken om met de buurtacties mee te doen is er door de Woonwijzerwinkel (het energieloket voor gemeenten in Zuid Holland) een collectieve inkoopactie georganiseerd. Na aanmelding op de website van de Woonwijzerwinkel maakt een geselecteerde leverancier na een huisbezoek een offerte. De bewoner kan dan, eventueel met advies van het ECC, besluiten tot opdracht. Daarnaast krijgen bewoners, tegen een sterk verlaagd tarief, een aanbieding voor een energiescan van hun woning. Met de scan krijgt de bewoner inzicht in welke maatregelen voor hem het meest gunstig zijn en gratis een energielabel voor hun woning.

Wethouder Josien van Cappelle: "Eén van de bewoners in de Waardenbuurt die hoorde van de collectieve inkoopactie, heeft gelijk aangeboden om met de actie mee te doen. Hij heeft net zijn huis gekocht en wil samen met zijn buurtgenoten aan de slag. Rien Kouwenberg: "Het geeft mij de kans om te bezuinigen op mijn energierekening. Ik ben een echte Zeeuw, dus 'geen cent te veel hè", lacht Rien. "Bovendien vind ik het goed voor het milieu en het verbeterd ook nog eens mijn wooncomfort."

Informatiebijeenkomsten
De twee bijeenkomsten worden georganiseerd door het Energie Collectief Capelle, de Woonwijzerwinkel, twee bewonersverenigingen van de Merelbuurt en de gemeente. Op de bijeenkomsten worden workshops verzorgd over isolatie en zonnepanelen en is er gelegenheid voor persoonlijk advies.

Waardenbuurt
De informatiebijeenkomst voor de Waardenbuurt vindt plaats op 1 februari in basisschool De Horizon, Koggerwaard 1 (inloop vanaf 19.30 uur). U kunt zich hiervoor aanmelden bij Dick Biesta, email: dick.biesta@casema.nl.

Merelbuurt
De bijeenkomst voor de Merelbuurt vindt plaats op 11 februari in de Elimkerk, Merellaan 346 (inloop vanaf 19.15 uur). U kunt u zich hiervoor aanmelden op de website van één van de bewonersverenigingen: www.merelwijk.nl of www.merellaan.nl.

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 25 januari 2016