Bestuurder met drank op crasht op Reigerlaan

  • zaterdag 12 december 2015
  • Redactie

Een auto is donderdagochtend rond 05.00 uur gecrasht op de Reigerlaan in Capelle aan den IJssel. De 24-jarige bestuurder uit Capelle probeerde te vluchten voor de politie maar werd in de kraag gegrepen. Hij bleek met drank op achter het stuur te zitten.

Twee agenten zagen een auto met te hoge snelheid over de Rivierweg in Capelle rijden. Toen zij er achteraan gingen, zagen ze dat de auto nog meer versnelde en nog steeds op hen uitliep. Gezien de afstand kon toen nog geen stopteken worden gegeven, maar ze hielden wel zicht op de wagen.

Bij het viaduct van de metrobaan verminderde de bestuurder zijn snelheid nauwelijks en stuiterde over de drempels. Daarna gaf hij weer vol gas. Hij reed de Reigerlaan op, in de richting van de Slotlaan. Daar verloor hij de macht over het stuur, begon te draaien en kwam met een klap tot stilstand.

De bestuurder stapte uit de auto en rende weg de Uiverstraat in. Na een korte achtervolging te voet konden agenten hem aanhouden. De verdachte verklaarde dat hij weg reed omdat hij gedronken had en dat de agenten hem toch nog geen stopteken hadden gegeven. Hij is aangehouden en diezelfde ochtend weer heengezonden.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 12 december 2015