Geeft College Capelle toe aan druk over sporthallen?

  • zaterdag 17 oktober 2015
  • Redactie

Pittige debatten werden in de gemeenteraad van Capelle aan den IJssel gevoerd over de te bouwen sporthal met zwembad aan de Alkenlaan/Pelikaanweg en over het behoud van sporthal Schenkel. Wethouder Josien van Cappelle had het soms zwaar te verduren met kritiek vanuit de oppositie en met de wensen van sportverenigingen KCC en ACZ.

Na vele gesprekken met de sportverenigingen, raadsleden, Sportief Capelle en sportieve Capellenaren maakte het college vrijdag 16 oktober bekend het aan de gemeenteraad te laten om over andere opties te beslissen. Opties waarbij ACZ hun diepere zwembad krijgt en sporthal Schenkel behouden blijft. Daardoor kan KCC daar blijven en kan een denksportcentrum in die sporthal komen. Het lijkt er dus op dat het college toegeeft aan de grote druk die is uitgeoefend vanuit de stad om de plannen te herzien.

Badmintonvereniging BC Schollevaar kan haar activiteiten bundelen in de nieuwe sporthal aan de Alkenlaan/Pelikaanweg, deze zijn nu nog gespreid over Capelle en Rotterdam.

Enkele uren nadat het college het voorstel bekend had gemaakt, bevestigde de fractie van Leefbaar Capelle het voorstel te omarmen. Dat maakt de weg naar een raadsbreed akkoord eenvoudig. Daardoor kunnen "ruim 2.500 sportieve Capellenaren hun sport in Capelle blijven uitoefenen" zoals projectdirecteur Gerrit Kruijt het collegevoorstel toelichtte.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 17 oktober 2015