6 juli: VVD boos op PVDA

  • woensdag 8 juli 2009
  • Redactie

De VVD is onaangenaam verrast met het feit dat de PvdA de besluitvorming over de Couwenhoek (IJsselcollege en een sportpark) op het laatst mogelijke moment opnieuw ter discussie stelt en zo de sportverenigingen langer in de kou laat staan.

Al meer dan een jaar lang zijn de gemeenteraad, het College, de scholen en de sportverenigingen aan het overleggen hoe er het beste bij de Couwenhoekseweg een Unilocatie van een school met een binnensporthal, een sportpark voor de buitensportverenigingen (bijv. Zwervers) en woningen gerealiseerd kan worden.

Het college heeft onlangs een voorstel naar de raad gestuurd waar de meeste partijen mee in kunnen stemmen. Echter wil de PvdA dat Sparta cricket & rugby niet naar de IJsbaanlocatie, maar naar Schenkel verhuist. Tennisvereniging CTC zou volgens de PvdA naar het Blinkertterrein kunnen verhuizen.

De VVD is boos omdat PvdA hier niet eerder mee is gekomen. "Het is niet de eerste keer is dat de PvdA op het allerlaatste moment haar mening veranderde en zo voor 't college een partner is waar moeilijk op te bouwen is.", stelt de VVD.

Vanavond wordt de kwestie behandeld in de raadsvergadering.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 8 juli 2009