IJsselland Ziekenhuis ontvangt eerste boekje Zonnekind uit handen Anita Witzier

  • zaterdag 20 juni 2015
  • Redactie

Op vrijdag 19 juni heeft Anita Witzier, voorzitter van het Monuta Charity Fund, het eerste exemplaar van het boekje Zonnekind uitgereikt aan Geboortecentrum IJsselland in Capelle aan den IJssel. Het boekje is ontstaan vanuit een persoonlijke ervaring: het verlies van een baby tijdens de zwangerschap. Het boekje Zonnekind biedt ouders die dit overkomt steun in een moeilijke tijd.

Van 'mooie plannen' naar 'niemandsland'
Een kind verliezen is een van de ergste dingen die een mens kan overkomen. Wanneer dat gebeurt tijdens de zwangerschap of bevalling dan wel vlak daarna, verandert een toekomst vol mooie plannen in één klap in een donker, duister niemandsland. Het overkwam Oscar en Judith Terheijden, wiens zoontje in 2011 niet-levensvatbaar ter wereld kwam.
Tijdens hun eigen rouwproces merkten zij hoeveel anderen hetzelfde moesten meemaken. Daarom hebben ze het initiatief genomen om een boekje te maken: Zonnekind.

Anita Witzier, voorzitter Monuta Charity Fund, overhandigde het eerste exemplaar van het boekje Zonnekind aan verpleegkundige Mieke Bovendeert, die dit namens Geboortecentrum IJsselland in ontvangst nam. Zij heeft in 1996 de rouwverwerking in Geboortecentrum IJsselland verbeterd, en was een van de medewerkers die Judith en Oscar begeleidde na het overlijden van hun kindje.

Het boekje Zonnekind biedt ouders, waarvan de baby tijdens de zwangerschap of na de bevalling overlijdt, steun in een moeilijke tijd. De tekst geeft herkenning, de illustraties verbeelden het gevoel. Het boekje probeert een lotgenoot in het rouwproces te zijn , en dat maakt het tot een passende en meelevende gift voor iedereen die dit mee moet maken. Daarnaast kan het boekje worden gebruikt door professionele hulpverleners. Het boekje kan tegen de kostprijs van 3,50 worden besteld via www.zonnekinderen.org.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 20 juni 2015