Jongeren met drank en drugs in Schollebos

  • vrijdag 12 juni 2015
  • Redactie

Surveillerende Handhavers van de gemeente Capelle hebben donderdag samen met de politie een 13-jarige jongen staande gehouden. De jongen hield zich op in het Schollebos met een aantal anderen waarbij gezien werd dat hij alcohol nuttigde. De handhaving medewerkers besloten om hem te controleren omdat hij er wel erg jong uitzag. Bij het controleren van zijn identiteit bleek bij pas 13-jaar oud te zijn.

De handhavers besloten een verder onderzoek in te stellen op grond van de Horecawet. Bij het fouilleren van twee jongens in samenwerking met de wijkagent werden er twee messen en een zak wiet aangetroffen. Dit werd in beslag genomen. Eén van de jongens werd aangehouden, en de 13-jarige jongen kreeg een bekeuring voor het nuttigen en in bezit hebben van alcohol

Op het bureau wordt de zaak onderzocht. In het Schollebos mag inprincipe alcohol worden genuttigd. Het is verboden om beneden de 18-jaar met alcohol op straat te worden gezien. De politie zal de ouders van de aangehouden jongen in kennis stellen en een onderzoek instellen naar de herkomst van de drugs. Zijn leeftijd is op dit moment niet bekend.
Bron: Nieuws op Beeld

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 12 juni 2015