Schollebos is zondag toneel van Dag van het Park

  • woensdag 27 mei 2015
  • Redactie

Het Schollebos is zondagmiddag 31 mei het strijdtoneel van middeleeuwse ridders tijdens de negende editie van de Dag van het Park. Het evenement is bedoeld om Schollebos meer bekendheid te geven als groene recreatieplek voor Capellenaren.

Ridders te paard nemen het tegen elkaar op tijdens de ridderspelen en zijn er demonstraties in middeleeuwse krijgskunsten. Samen met hun jonkvrouwen slaan zij hun tentenkamp op in het bos en laten zien hoe zij vroeger leefden en werkten. Een smid, een tingieter, een touwslager een en groep troubadours geven demonstraties van hun werk.

Opblaasbare attracties en schaapskudde
Wanneer kinderen ‘in de Middeleeuwen’ niet genoeg te zien en te doen hebben, kunnen ze hun hart ophalen bij de kinderspelen. Ze kunnen springen en klimmen op de verschillende opblaasbare attracties of een kijkje nemen bij de schaapskudde.

Vijftig kramen
Als vast onderdeel van de Dag van het Park is er ook dit jaar weer een braderie met ruim vijftig kramen. Daarin demonstraties van oude ambachten en een markt met nieuwe en tweedehands spullen. Verschillende organisaties zullen zich aan u presenteren.

Uiteraard is er ook horeca aanwezig. U kunt van een hapje en drankje genieten op het terras midden op het evenemententerrein. Voor de kinderen staat hier ook een poffertjeskraam.

Oldtimerbussen
We raden iedereen aan zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar het Schollebos te komen. Wie toch met de auto komt, kan het beste bij sportpark Schenkel of achter het gemeentehuis parkeren. Vanaf daar brengen oldtimerbussen de bezoekers gratis tussen 11.45 en 17.15 uur naar de ingang aan de Bermweg 133 (bij het pannenkoekenhuis).

Op www.capelleaandenijssel.nl en www.facebook.com/DagvanhetParkCapelle staat het totale programma van de Dag van het Park.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 27 mei 2015