Burgemeester waarschuwt ouders voor vuurwerk

  • donderdag 4 december 2014
  • Redactie

Burgemeester Frank Koen van Capelle aan den IJssel stuurt deze week alle ouders van kinderen tussen de 10 en 18 jaar in de gemeente een brief waarin hij waarschuwt voor illegaal vuurwerk. De gemeente wil, samen met politie en justitie, de overlast tegengaan, slachtoffers voorkomen, schade beperken en zo Capelle ook in de donkere dagen leefbaar houden.

Landelijk is het vuurwerkbeleid aangepast. Vuurwerk mag dit jaar uitsluitend worden afgestoken op 31 december tussen 18.00 en 02.00 uur. Buiten deze tijden is het verboden om vuurwerk af te steken. Daarnaast is er een aantal locaties waar het ook rond de jaarwisseling verboden is om vuurwerk af te steken, zoals rond ziekenhuizen, bejaarden- en verpleegtehuizen, kinderdagverblijven, kinderboerderijen en tankstations. Deze locaties zijn aangewezen in de in de APV. Daarnaast is de burgemeester voornemens om vanaf dit jaar ook hondenlosloopzones aan te wijzen als vuurwerkvrije zone.

Burgemeester Koen roept ouders op erop toe te zien dat kinderen geen illegaal vuurwerk kopen en alleen vuurwerk afsteken op 31 december tussen 18.00 uur en 02.00 uur. Koen: “Er gebeuren jaarlijks nog steeds veel ongelukken met illegaal vuurwerk. Ik wil ouders niet alleen wijzen op deze gevaren en risico’s, ik wil ook vernieling en overlast door vuurwerk bestrijden. Als we in huis en op straat extra alert zijn is veel leed te voorkomen.”

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 4 december 2014