Informatiemarkt over decentralisaties in de Fluiter

  • donderdag 4 december 2014
  • Redactie

De gemeente Capelle aan den IJssel houdt op maandag 8 december een grote informatiemarkt over alle veranderingen op het gebied van jeugd, zorg en werk. Meer dan dertig zorgaanbieders, belangenverenigingen en andere organisaties zijn op de markt vertegenwoordigd. Locatie is buurtcentrum De Fluiter aan de Wiekslag 3 in Capelle. De markt duurt van 16.00 tot 21.00 uur.

Bezoekers krijgen voorlichting over de belangrijkste veranderingen vanaf 2015 en waar ze in de toekomst terechtkunnen voor hulp en ondersteuning. Daarnaast kunnen zij persoonlijke vragen stellen aan deskundigen en enkele zaken direct regelen, zoals een afspraak maken met het Wmo-loket van de gemeente. De informatiemarkt is niet alleen bedoeld voor Capellenaren die ondersteuning krijgen, maar zeker ook voor de mensen om hen heen. Denk aan mantelzorgers, vrijwilligers, familieleden, kennissen, vrienden enzovoort. Gedachte achter de situatie vanaf 2015 is dat mensen meer voor elkaar moeten gaan betekenen. De informatiemarkt laat diverse manieren zien waarop dat in praktijk kan.

De gemeente heeft zich de afgelopen periode intensief voorbereid op haar nieuwe taken. Daarnaast communiceert de gemeente over de veranderingen, bijvoorbeeld door brieven te sturen naar de verschillende cliëntgroepen, via informatiekranten en via de gemeentelijke website. De informatiemarkt is hier een aanvulling op. Tijdens de informatiemarkt inventariseert de gemeente welke vragen nog leven onder de Capellenaren, met name onder hen die ondersteuning krijgen. Door goed zicht te houden op de informatiebehoefte en mogelijke knelpunten kan de gemeente hier adequaat op inspelen. De informatiemarkt begint maandag 8 december om 16.00 uur en sluit om 21.00 uur. Aanmelden is niet nodig; iedereen kan gewoon binnenlopen.

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 4 december 2014