Aanpassingen wijkcentrum gaan 'heel veel geld kosten'

  • donderdag 11 september 2014
  • Redactie

De aanpassingen die nodig zijn om wijkcentrum 's Gravenland toegankelijk te maken gaan heel veel geld kosten. Dat vertelt Corrie Scheffer van de Belangengroep Gehandicapten Capelle tegen Radio Capelle.

Volgens de voorzitter van de belangengroep kost aanpasbaar bouwen niets extra. "Maar je moet het wel van te voren plannen", aldus Scheffer. Nu het achteraf moet gebeuren gaat het heel veel geld kosten.

De organisatie die op komt voor gehandicapten in Capelle vraagt al sinds de bouw begonnen is om betrokken te worden, maar dat is niet gebeurd. Nu het wijkcentrum klaar is hebben ze gevraagd om aanpassingen, maar hierop is ook geen gehoor gegeven.

'Kwetsend'
De manier waarop met de belangengroep wordt omgegaan noemt Corrie Scheffer, die zelf ook een rolstoel gebruikt, 'kwetsend'. Bij de opening refereerde de burgemeester aan de Belangengroep Gehandicapten Capelle als 'de gehandicapten club'. "Ik heb dit nog nooit meegemaakt in Capelle", vertelt de voorzitter.

De belangengroep gaat bij de gemeente vragen om een onderhoud met burgemeester Frank Koen. Ze hoopt gelegenheid te krijgen om de burgemeester uit te leggen wat de belangengroep is en wat zijn doen in Capelle. "Volgens mij begrijpt hij dat niet", aldus Scheffer.

Beluister het gesprek met Corrie Scheffer op radiocapelle.nl

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 11 september 2014