Winnaars Elfjeswedstrijd bekend

  • donderdag 11 september 2014
  • Redactie

Koen Schnitker (10 jaar) en Peter Lems zijn de winnaars van de Elfjeswedstrijd 2014 in het kader van de Week van de Alfabetisering. Tjibbe Veldkamp, kinderboekenschrijver en ambassadeur van de VoorleesExpress, reikte samen met de juryvoorzitter de prijzen uit.

Bij het Elfje van Koen Schnitker viel de prachtige beeldspraak met de goed passende foto op. Peter Lems won de eerste prijs vanwege de mooie opbouw met de prachtig rijm.

De jury bestaande uit de Capelse schrijver José van Rosmalen, voorzitter stichting VoorleesExpress Dorine Groenevelt, en CAPSLOC’s literair programmeur Miranda de Haan waren onder de indruk van de vele mooie inzendingen. De juryleden hebben alle gedichtjes gelezen en de tekeningen en de foto’s bekeken. Vooral de Elfjes van de groepen 7 en 8 van obs Klim-Op hebben prachtige tekeningen bij de gedichtjes Bij het beoordelen heeft de jury op vier dingen gelet:
1. Is de inzending echt een elfje, volgens de regel 1, 2, 3, 4, 1.
2. Past de inzending binnen het thema Vaders die voorlezen?
3. Is de tekst leuk, origineel, verrassend of ontroerend?
4. Is er een passende foto of plaatje bij?

De jury heeft na lang wikken en wegen acht elfjes van kinderen en drie van volwassenen genomineerd.

Het thema van de wedstrijd was Tijd voor taal, voor voorlezen, voor vaders die voorlezen! De prijsuitreiking werd daarom met een voorleesroute waarbij telkens een mannelijke voorlezer een hoofdstuk voorlas uit het boek Bert en Bart redden de wereld van Tjibbe Veldkamp.

De Elfjeswedstrijd werd georganiseerd door Bibliotheek aan den IJssel, gemeente Capelle aan den IJssel en de VoorleesExpress.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 11 september 2014