De Scholver wordt herontwikkeld

  • donderdag 11 september 2014
  • Redactie

Van den Bos Vastgoed, beheerder van winkelcentrum De Scholver, heeft op 10 september aan wethouder Dick van Sluis het Masterplan met betrekking tot de herontwikkeling van winkelcentrum De Scholver overhandigd. Het 30 jaar oude winkelcentrum is toe aan een stevige opknapbeurt. Daarbij wordt echter ook de onderliggende parkeergarage en de omgeving van het winkelcentrum betrokken.

In het winkelcentrum zelf zullen de Albert Heijn en de Lidl supermarkten worden vergroot. Daartoe zijn een aantal winkelverplaatsingen noodzakelijk, waaronder die van Blokker en Gall & Gall. Op voorhand zijn het afgelopen jaar reeds een aantal winkels leeg gehaald, om die verplaatsingen mogelijk te maken. Ook de entrees zullen worden ge-upgrade, waarbij de zware luifelconstructies zullen worden verwijderd en moderne entrees worden aangebracht. Ook de parkeergarage zal worden aangepakt.

Ronduit spectaculair zijn de voorstellen voor wijzigingen in de directe omgeving van het winkelcentrum. Daarbij is voorgesteld om het Pier Panderplein te wijzigen in het Pier Pander Plantsoen. Het huidige verdiepte plein zal 1½ meter worden verhoogd, naar hetzelfde niveau als het winkelcentrum en de toegangen van de omliggende appartementengebouwen. De stenen massa wordt daarbij vervangen door een groen plantsoen als voorportaal van het Schollebos.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 11 september 2014