Burgemeester 'weet niets' van rolstoel ontoegankelijk gebouw

  • woensdag 10 september 2014
  • Redactie

Burgemeester Frank Koen weet niets van de problemen met de toegankelijkheid van wijkcentrum 's-Gravenland. Dat vertelde hij zaterdag tegen Radio Capelle bij de opening van het nieuwe gebouw.

De Belangengroep Gehandicapten Capelle en enkele raadsleden hebben de afgelopen maanden felle kritiek geuit op de gemeente. Het nieuwe wijkcentrum is namelijk niet toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Verzoeken om het wijkcentrum aan te passen zijn tot dusver genegeerd door de gemeente Capelle.

De problematiek speelt al sinds het prille begin van het wijkcentrum. Nog voor de bouw begon, heeft de belangengroep verzocht om de bouwplannen te mogen bekijken. Op dit verzoek is toen ook geen gehoor gegeven door de gemeente.

Naast de verzoeken van de belangengroep, is op 7 juli de kwestie ook behandeld in een raadsvergadering waar burgemeester Frank Koen voorzitter was. Maar daar kan hij zich niets van herinneren. "Ik wist helemaal niet dat dit speelde", verklaart de burgemeester tegenover Radio Capelle.

Michiel Grauss van de ChristenUnie is boos over de gang van zaken rondom de bouw van het wijkcentrum. "Hoe dit kan weet ik echt niet", reageert het raadslid, "maar ik vind het zo stom. Dit zijn pareltjes van domheid."

Burgemeester Frank Koen denkt dat het allemaal wel goed komt. "Volgens mij gaat de afdeling die daarover gaat, samen met de gehandicapten club daar voor zorgen", aldus Koen.

Beluister het gesprek met burgemeester Frank Koen op radiocapelle.nl

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 10 september 2014