SVS Kampioen

  • zondag 11 mei 2014
  • Redactie

Het was een mooi affiche: Siveo '60 tegen SVS, de laatste competitiewedstrijd in de 4e klasse b voor het seizoen 2013-2014, oftewel de nummer 2 tegen de nummer 1 van de ranglijst.

Één ding stond van tevoren vast: Siveo moest winnen om een beslissingswedstrijd af te dwingen en SVS had aan een gelijkspel genoeg om zich kampioen te mogen noemen.

Vooraf was bij beide teams de spanning van de gezichten af te lezen. Die spanning was zeker in het veld ook merkbaar, De eerste kansen waren voor SVS en Siveo stelde er weinig tegenover. De ambiance was ook kampioenswaardig, voor de wedstrijd was er een blauw en een geel rookgordijn.

In de 40ste minuut soleerde Joram van Opstal door de Zegveldse verdediging en wist het net te vinden, 0-1 dus en dit was tevens de ruststand.

Twee minuten na de pauze kreeg SVS een hoekschop, deze werd op fraaie wijze door Bastiaan Brak in zijn eigen doel gekopt, 0-2 dus.

Daarna was het tijd voor Roy Rijsdijk, hij verdubbelde de score tot 0-4. Daarmee behaalde SVS het kampioenschap in de 4e klasse. Een terecht kampioenschap want SVS heeft bijna heel de competitie bovenaan de ranglijst gestaan. Dit kampioenschap is zeker ook te danken aan debuterend trainer Wout Ooms en zijn assistent Andries Hanssen. De vele meegereisde supporters uit Capelle aan den IJssel konden zich opmaken voor een feest.

Het was nog lang onrustig op Sportpark Schenkel.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 11 mei 2014