Coalitieakkoord "Voor Capelle" in grote lijnen gereed

  • zondag 11 mei 2014
  • Redactie

"Het coalitieakkoord "Voor Capelle" is in grote lijnen gereed en de fractie van Leefbaar Capelle heeft er groen licht voor gegeven. We hebben hele goede kandidaat wethouders". Dat zei Ans Hartnagel van Leefbaar Capelle zaterdag bij Radio Capelle. Het is nu aan VVD en D66 om met het akkoord in te stemmen.

"Dat het wat langer duurt komt ook doordat deelnemers al eerder vakanties hadden geboekt in de mei-vakantie" aldus Ans Hartnagel. De Leefbaar Capelle leider gaf aan de Christelijke partijen (SGP, ChristenUnie, CDA) 'een beetje te missen' en aan iets te werken om aan dat gemis wat te doen. Wat dat is wilde Ans Hartnagel niet zeggen maar dat zou in kunnen haken op wat de informateurs hebben gezegd over eenheid in de gemeenteraad en minder scheiding tussen oppositie en coalitie.

In de gemeenteraad van 26 mei wordt het nieuwe college van Leefbaar Capelle, VVD en D66 geïnstalleerd. Dat dit de wethouders Ans Hartnagel, Dick van Sluis, Jean Paul Meuldijk, Eric Faassen en Josien van Cappelle zijn wilde Ans Hartnagel niet bevestigen.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 11 mei 2014