"Josien van Cappelle beoogd wethouder D66"

  • dinsdag 22 april 2014
  • Redactie

Indien D66 deel uit gaat maken van het college in Capelle aan den IJssel, dan zal waarschijnlijk Josien van Cappelle namens D66 voordragen worden als wethouder. Dat bevestigen bronnen rond de formatie aan Radio Capelle. Afgelopen donderdag heeft een eerste verkennend gesprek plaatsgevonden op het gemeentehuis waarbij Leefbaar Capelle, VVD en D66. D66 nam daaraan deel met Pieter Holkamp en Josien van Cappelle. Komende week worden de gesprekken vervolgd.

Josien van Cappelle was fractievoorzitter en raadslid voor D66 en had aangekondigd na de verkiezingen van 19 maart niet te willen terugkeren in de gemeenteraad. Voor de verkiezingen van de gemeenteraad stond van Cappelle op een 15e plaats van de kandidatenlijst. Over het algemeen staan (kandidaat-) wethouders op een lage plaats van die lijst.

In het nieuwe college is plaats voor één wethouder per partner-partij van Leefbaar Capelle. Voor de VVD wordt dat Eric Faassen. Het is nog niet zeker dat D66 de andere partij wordt. Mocht dat zo zijn dan wordt dat voor D66 Josien van Cappelle.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 22 april 2014