Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 5 augustus 2022

Spannende weken voor waterbeheerders in Capelle, de rivierafvoer zal méér gaan dalen

Het gaan spannende weken worden voor de waterbeheerders in onze regio. De rivierafvoer zal de aankomende weken nog meer gaan dalen, omdat er in Nederland, Duitsland en Zwitserland nauwelijks regen gaat vallen de komende weken. Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard wil voorkomen dat de waterstanden in onze regio te ver gaan uitzakken. Dit zou gevaarlijk zijn voor onze waterkeringen en de waterkwaliteit van onze rivieren.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 4 augustus 2022

Capellenaar Cees Dortland liep voor de 21e keer de Nijmeegse vierdaagse: ''Het was een hel om door de hitte te lopen''

Afgelopen maand werd in Nijmegen de traditionele wandelvierdaagse gehouden. De eerste etappe van Vierdaagse, die op dinsdag zou worden gelopen, werd geschrapt vanwege de extreme hitte. Het was die dag voor zowel deelnemers als voor de vrijwilligers en medische teams niet verantwoord om het evenement op deze dag door te laten gaan.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 4 augustus 2022

A Campingflight to Lowlands Paradise in uitzendingen Zwaardvis

De komende weken staan de festivaluitzendingen van Zwaardvis bij Radio Capelle o.a. in het teken van het Lowlands Festival. Evenals nagenoeg alle festivals hebben we ook dit 3-daagse evenement op het terrein van Walibu Flevo in Biddinghuizen de afgelopen twee jaar moeten missen als gevolg van de coronapandemie.