Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 24 september 2022

Dramatisch VV Capelle weggevaagd door Spijkenisse: 7-1

Het werd een van de grootste nederlagen van Capelle van de laatste jaren. Met maar liefst 7-1 moest Capelle het onderspit delven. Capelle moest starten met een gewijzigde opstelling, omdat vier vaste basisspelers afwezig waren wegens blessures en ziekte. Dat mag geen excuus zijn voor de zware nederlaag.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 22 september 2022

Zo gaan de nieuwe Koperwiek en toekomstig stadsplein Capelle eruitzien

Met een nieuwe parkeergarage, vernieuwde toiletruimtes, servicepunt ThePoint en de komst van versstraat Every.Deli is De Koperwiek de laatste jaren al enorm veranderd. Maar wist je dat er nog veel meer vernieuwingen aankomen? Zo luidden wethouder Eric Faassen en directeur Wereldhave Nederland Pieter Polman afgelopen woensdag officieel de start van de bouw van het nieuwe gedeelte van De Koperwiek en het toekomstige stadsplein van Capelle in.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 22 september 2022

EHBO Capelle biedt extra reanimatietrainingen aan

Jaarlijks worden 17.000 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Reanimatie en de inzet van een AED binnen 6 minuten biedt de grootste kans op overleving en is dus van groot belang. Daarom biedt EHBO Vereniging Capelle aan den IJssel op woensdag 26 oktober en donderdag 3 november extra lessen reanimatie aan.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 22 september 2022

Voormalig IC-patiënten komen bijeen in IC Café Rijnmond: 'Ik werd gewoon niet serieus genomen'

Jaarlijks belanden er in Nederland zo'n 80.000 mensen op de intensive care. Hoewel veel patiënten gelukkig volledig herstellen, zijn er ook een heleboel mensen die hier klachten aan overhouden. In de gezondheidszorg, bij werkgevers en binnen de samenleving is hier helaas nog erg weinig over bekend. Sinds kort is er daarom het IC Café Rijnmond in Rotterdam-Alexander. Ex-patiënten kwamen hier dinsdag voor de tweede keer bijeen om persoonlijke ervaringen en informatie uit te wisselen met lotgenoten.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 21 september 2022

Winnaar Grote Prijs van R'dam en Popronde deelnemer Daniel Nolet in Zwaardvis

Zaterdag 24 september is singer-songwriter Daniel Nolet te gast tijdens de wekelijkse uitzending van Zwaardvis bij Radio Capelle. Hij is naast deelnemer aan de jaarlijkse Popronde ook de kersverse winnaar van de Grote Prijs van Rotterdam in de categorie singer-songwriter. Die prijs sleepte hij afgelopen zondag in de wacht tijdens de finale in Theater Zuidplein.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 21 september 2022

RET moet metrolijn door gebrek aan bestuurders opnieuw inkorten

De RET moet door een gebrek aan metrobestuurders nieuwe maatregelen nemen, meldt RTV Rijnmond. Zo gaat metrolijn A tussen Binnenhof en Schiedam opnieuw worden ingekort. De metro's rijden vanaf maandag 26 september alleen nog tussen Binnenhof en Kralingse Zoom. Ook worden er tijdens zaterdagen op alle metrolijnen, dus ook metrolijn C van en naar de Terp, minder vaak gereden.