Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 23 september 2023

Benne Kerver (29) nieuwe fractievoorzitter Leefbaar Capelle

Benne Kerver (29) is de nieuwe fractievoorzitter van Leefbaar Capelle. Een week geleden stapte Cor Schaatsbergen uit de fractie en daarom was er behoefte aan een nieuwe invulling van die functie. Donderdagavond koos Leefbaar Capelle voor Benne Kerver.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 21 september 2023

Burgemeester toch akkoord met aanwijzen Schollebos als vuurwerkvrij gebied

In Capelle worden jaarlijks diverse plekken aangewezen waar tijdens oud en nieuw geen vuurwerk mag worden afgestoken. Vanuit de gemeenteraad kwam het verzoek aan het college om het Schollebos als vuurwerkvrij gebied aan te wijzen. Dat houdt in een verbod op vuurwerk in het Schollebos tijdens de jaarwisseling dat alleen het niet mogen afsteken van siervuurwerk regelt, want het overige is al bij wet verboden. Burgemeester Peter Oskam was daar eerst geen voorstander van maar door de reacties daarop vanuit die raad is hij van mening veranderd.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 21 september 2023

Gratis training signaleren eenzaamheid en het gesprek erover aangaan

Van 28 september tot en met 4 oktober is het in Capelle de Week van de Verbinding. In die week staat Capelle in het teken van ‘ontmoeten’ en ‘samen’. Eenzaamheid tegengaan. Iets om dan aan deel te nemen is de training Signaleren van eenzaamheid want die gaat over wat eenzaamheid precies is. Wat zijn de tekens van eenzaamheid, en hoe ga je het gesprek hierover aan?

GEPUBLICEERD OP:
maandag 18 september 2023

Zaterdag Knie- en Heup café in de hal van het IJsselland Ziekenhuis

Op zaterdag 23 september organiseert Orthopedie IJsselland een Knie- en Heup café in de hal van het IJsselland Ziekenhuis in Capelle van 11.00 – 14.00 uur. Het doel van deze dag is dat patiënten en specialisten elkaar kunnen ontmoeten en ook om te laten zien wat orthopedie voor mensen kan betekenen. En op wat voor manieren orthopedie mensen in beweging houdt.