Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
zondag 28 mei 2023

Dit gebeurde er op de openingsdag van de U13 Cup

De eerste dag van de CVV Zwervers U13 Cup zit erop. Onder het toeziend oog van een goed volgepakt Sportpark de Couwenhoek werkten de voetballers uit zeven landen een druk programma van maar liefst achttien wedstrijden af. Wat viel op tijdens de openingsdag?

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 26 mei 2023

Koninklijke onderscheiding voor bestuurder Anke van Dijke van Stichting Fier

Mevrouw Anke van Dijke, (onder andere) bestuurder van de ook in Capelle gevestigde Stichting Fier, is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Peter Oskam speldde de versierselen behorende bij de Koninklijke Onderscheiding op in het Van Cappellenhuis tijdens het symposium over expertiseontwikkeling op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 25 mei 2023

Capelse campagne wijst inwoners op risico's van te veel onbeschermd zonnen

Cijfers in de Kankeratlas laten zien dat het aantal huidkankerpatiënten in Capelle aan den IJssel 19% hoger ligt dan het landelijk gemiddelde. Gezien die cijfers is de gemeente een informatiecampagne gestart om Capellenaren op de risico's te wijzen van de gevolgen van onbeschermd zonnen, naast de voordelen.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 25 mei 2023

4 dagen op rij IJssel-Sport !

Er staan drukke dagen voor IJssel-Sport op het programma. Zaterdag de laatste competieronde, zondag en maandag de U13 Cup en dinsdagavond de 1e ronde in de nacompetitie!

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 23 mei 2023

Capelle bij de zeven meest speelvriendelijke gemeenten van Nederland

Op maandag 22 mei is voor de tweede keer de Jantje Beton Prijs uitgereikt aan de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland. Hiermee wil de stichting stimuleren dat gemeenten het spelen voor kinderen gemakkelijk en aantrekkelijk maakt. Capelle aan den IJssel was genomineerd als één van de zeven, maar won geen prijs. Gouda werd eerste. Prinses Beatrix reikte samen met één van de leden van de kinderjury de prijs uit en woonde een deel van het programma bij.