Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 23 januari 2021

Burgemeester sluit beschoten woning Fascinatio

Burgemeester Peter Oskam heeft een woning aan de Charactostraat in Fascinatio gesloten. Dat naar aanleiding van de beschieting van het pand in de vroege ochtend vandaag. Er hebben zich al eerder incidenten voorgedaan, aldus de burgemeester vandaag bij Radio Capelle.

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 23 januari 2021

Woning beschoten in Fascinatio

In de Charactostraat in de Capelse wijk Fascinatio is in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 04.30 uur een woning beschoten. In de deur en het keukenraam zitten een viertal kogelgaten. De politie doet nader onderzoek.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 22 januari 2021

Rockband Portland Row in Zwaardvis 30 januari

Zaterdag 30 januari zetten we tijdens het programma Zwaardvis bij Radio Capelle de Alkmaarse rockband Portland Row voor het voetlicht. Portland Row maakt eigen Indie-rock met puntige gitaarriffs en catchy chorussen. Dit doen zij in de traditie van Stone Temple Pilots, Red Hot Chili Peppers en Pearl Jam.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 21 januari 2021

Vliegende start Nationale Voorleesdagen met voorlezende logopedist

Geen lokale beroemdheid, maar toch een vliegende start van de Nationale Voorleesdagen op woensdag 20 januari. Op Kinderdagverblijf Het Gruttonest van IJsselkids Kinderopvang las onze ‘eigen’ Monique het verhaal ‘Coco kan het!’ voor. Dit boek is verkozen tot Prentenboek van het jaar.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 19 januari 2021

Het Jeugdtheaterhuis lanceert eigen vooropleiding

Het Jeugdtheaterhuis lanceert dit voorjaar een uniek project; de Jeugdtheaterhuis Vooropleiding. Tijdens deze parttime vooropleiding krijgen talentvolle jongeren professionele theaterlessen en maken zij gezamenlijk een theaterproductie, die zij door heel Zuid-Holland gaan spelen. Zo doen zij veel kennis en ervaring op, waardoor zij beter zijn voorbereid op de doorstroom naar het kunstvakonderwijs.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 19 januari 2021

Verbolgenheid over ontbreken uitreiking Popprijs tijdens Eurosonic-Noorderslag

Afgelopen week vond het eerste festival van dit nog prille jaar plaats in de vorm van het showcasefestival Eurosonic-Noorderslag in Groningen. Wat daar volgens traditie ontbrak was de jaarlijkse uitreiking van de Popprijs. Een prijs die uitgereikt word aan de artiest die veel betekent heeft voor de sector in het afgelopen jaar. Het ontbreken van de prijs is niet bij iedereen in goede aarde gevallen.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 19 januari 2021

Ziggo klanten in regio Capelle aan den IJssel stappen over op digitale radio

Ziggo klanten uit de regio Capelle aan den IJssel maken op woensdag 24 februari de overstap van analoge naar digitale radio via de kabel. Na het omschakelen naar digitale televisie, schakelt Ziggo nu ook analoge radio om naar volledig digitaal. Eind 2021 moet heel Nederland zijn omgeschakeld naar digitale radio. Op dit moment luistert al zo’n 95% van de Nederlanders radio op een andere manier dan analoog via de kabel.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 18 januari 2021

Polikliniek Kralingen ontvangt de eerste patiënten

Vrijdag 15 januari zijn de eerste patiënten met een bos bloemen verwelkomd op de nieuwe polikliniek van het IJsselland Ziekenhuis in Rotterdam Kralingen. De polikliniek is gevestigd in het verpleeghuis en revalidatiecentrum Pniël van Lelie zorggroep aan de Oudedijk. Ook de medewerkers kregen op hun nieuwe werkplek een warm welkom en een traktatie van Albert van Wijk en Hendrik Jan van de Berg, bestuurders van respectievelijk IJsselland Ziekenhuis en Lelie zorggroep.