Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 28 mei 2020

Grote brand 's Gravenweg Capelle

Rond 15:00 is brandweer, politie en ambulance uitgerukt voor een grote brand aan de 's Gravenweg in Capelle. Het betreft een pand met een rieten dak. Ook 'Rietenkapspecialisten' van brandweer Wassenaar zijn uitgerukt. Vrij direct is het sein 'grote brand' opgeschaald naar 'zeer grote brand'. De brand gaat zeker nog enkele uren duren. De Schenkelse Dreef is afgesloten.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 28 mei 2020

Hidden Giants in Zwaardvis 6 juni

Zaterdag 6 juni is tijdens de wekelijkse uitzending van Zwaardvis bij Radio Capelle een interview te horen met het indiepopduo Hidden Giants, afkomstig uit het hoge noorden van ons land.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 28 mei 2020

CAPSLOCKED-sessions verlengd tot 1 september

Cultuurpodium CAPSLOC heeft besloten de CAPSLOCKED-sessions te verlengen tot 1 september. Tot die tijd kunnen er geen grote evenementen plaatsvinden waarbij grote getale publiek toegankelijk is. Het podium wil graag artiesten supporten en tegelijk voor entertainment bij mensen thuis zorgen. Op dit moment gaat dat natuurlijk het beste online. Veel artiesten geven online huiskamer concerten of quarantaine sessies. Dat is mooi maar dat levert vaak geen directe inkomsten op voor de artiest.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 26 mei 2020

Tijdelijk grotere terrassen in Capelle

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat verschillende horecazaken in de stad hun terrassen tijdelijk mogen uitbreiden. De terrassen mogen vanaf 1 juni maximaal twee keer zo groot zijn als voorheen en het aantal zitplaatsen mag niet meer zijn dan voor de corona-uitbraak. Ook moet er voldoende ruimte vrij blijven voor voetgangers en hulpverleners. De tijdelijke uitbreiding van de terrassen geldt vanaf 1 juni tot uiterlijk 1 oktober dit jaar.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 26 mei 2020

Geen signalen voor acties Capelse handhavers

Er zijn geen signalen dat Capelse handhavers ook actie willen gaan voeren. Op verschillende plaatsen in Nederland voeren buitengewoon opsporingsambtenaren actie voor wapenstokken en pepperspray. Het toenemende geweld tegen boa's kan volgens hen niet langer. 

GEPUBLICEERD OP:
maandag 25 mei 2020

Marvin Dee Band doet mee aan 'Onlinefestival' via Livestream

Electro-Voice vondt het maar stil zonder live-optredens. Daarom organiseren ze een online festival. 5 dagen lang hosten zij bands en acts vanuit de hele wereld en de Capelse Marvin Dee Band is ook uitgenodigd om mee te doen! Op vrijdag 29 mei spelen ze 45 minuten LIVE op de Facebook Pagina van Electro-Voice vanuit De Kroepoekfabriek in Vlaardingen. Die pagina heeft maar liefst 216.000 volgers wereldwijd!