Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 19 september 2020

Lucky Blue wint de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2020

De band Lucky Blue is zaterdagavond de grote winnaar geworden van de Grote Prijs van Rotterdam. Eerder was de band al te gast tijdens een uitzending van Zwaardvis op Radio Capelle. De andere genomineerden Philippine, Willem ’t Hart, Dragonfruit en The Frontiers streden naast Lucky Blue in de finale tegen elkaar om de titel. Zij moesten in 20 minuten de jury en het publiek thuis overtuigen. De unanieme Jurywinnaar in de categorie Bands is nu dus geworden...Lucky Blue! De Publieksprijs ging naar de act die de meeste stemmen wist te verzamelen tijdens de livestream, in dit geval naar The Frontiers!

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 18 september 2020

De prijswinnaars van de Grote Prijs van Rotterdam 2020

De Grote Prijs van Rotterdam (GPR) is de muziekcompetitie voor alle Rotterdamse bands, singer/songwriters, hip hop en electronic acts. In alle 4 van deze categorieën kunnen prijzen worden verdient. Op vrijdagmiddag 18 september vond de finale van de categorie electronic plaats en in de avond werden de prijzen van de categorie hiphop bekend gemaakt. 

GEPUBLICEERD OP:
maandag 14 september 2020

Finalisten Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam in Zwaardvis

Tijdens de uitzending van Zwaardvis gaan we zaterdag 19 september een aantal finalisten aan het woord laten die strijden om de hoofdprijs tijdens de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam. Deze jaarlijkse wedstrijd voor Rotterdams muziektalent vindt plaats van 18- t/m 20 september in vier verschillende categorieën op diverse locaties in de Maasstad. 

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 11 september 2020

Gemeente Capelle zet Google en social media in om bewoners te helpen bij geldproblemen

Als je als inwoner van Capelle via Google zoekt op zoiets als "snel geld lenen" zie je voortaan een advertentie over ‘hulp bij geldzorgen in Capelle’ waarin je verwezen wordt naar Welzijn Capelle.  Zo snel en direct mogelijk via zoekgedrag op internet het stijgend aantal bewoners van Capelle dat geldzorgen heeft bereiken.  Dat is het doel van een campagne waarin gemeente Capelle de komende maanden voorlichting over hulp geeft. Ook sociale media wordt ingezet om meer mensen te bereiken. Vanwege de coronacrisis verwacht de gemeente een toename van het aantal Capellenaren met geldzorgen.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 9 september 2020

Brabantse band Nouveau Vélo in Zwaardvis 12 september

Zaterdag 12 september heeft het programma Zwaardvis van Radio Capelle de huidige aanvoerders van de indie-xl chart telefonisch te gast tijdens de 950ste editie van het alternatieve muziek- en informatieprogramma. Het is niet voor het eerst dat ze te horen zijn tijdens het programma. Januari 2015 waren ze ook al eens te gast toen ze op het Eurosonic-Noorderslag festival in Groningen stonden.