Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 27 januari 2023

Zo zorgt dit eerste Deltawerk al 65 jaar voor droge voeten rondom de IJssel: 'Zo'n kolkende watermassa is echt magnifiek'

In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 vond in Nederland de Watersnoodramp plaats. Een zware noordwesterstorm in combinatie met springtij, zorgde toen voor overstromingen op meer dan 150 plaatsen in Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant. Nu, 70 jaar later, beschermen dertien Deltawerken ons land tegen een nieuwe ramp. Zo ook de Hollandsche IJsselkering op de grens van Capelle en Krimpen aan den IJssel.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 25 januari 2023

Unieke revalidatie-afdeling IJsselland Ziekenhuis officieel geopend: 'Aanwinst voor het ziekenhuis'

Een snellere doorstroom voor patiënten die na een ziekenhuisopnamemoeten herstellen; het kan sinds vorige week op de nieuwe revalidatie-afdeling van ouderenzorgorganisatie Lelie Zorggroep in het IJsselland Ziekenhuis. Om deze unieke samenwerking te vieren werd de afdeling maandagmiddag in aanwezigheid van minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) officieel geopend. Meneer van der Berg (90) drukte de minister daarbij op het hart dat de nieuwe afdeling 'een aanwinst is voor het ziekenhuis'. 

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 25 januari 2023

Loop mee met de uitgestelde nieuwjaarswandeling vanaf het Scoutcentrum aan de 's-Gravenweg

De door Sportief Capelle en het Scoutcentrum Rotterdam georganiseerde nieuwjaarswandeling die gepland stond op vrijdag 20 januari, ging vanwege het slechte weer niet door. De nieuwe datum ervoor is vrijdag 27 januari van 10 uur tot 12.30 uur.
 
Een leuke en gezellige wandeling van ongeveer 5 km. De activiteit is bedoeld voor mensen uit Capelle en omgeving van alle leeftijden. De start is op het terrein van Scoutcentrum Rotterdam aan de 's-Gravenweg 101 in Capelle. Inschrijving via een e-mail naar info@sportiefcapelle.nl.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 24 januari 2023

Waar en wanneer kun je gratis strooizout ophalen?

Je bent vaak net te laat wanneer het ineens vriest. De stoep is glad en rond je voordeur is het ook niet veilig. Hoe kom je aan strooizout en ook nog eens gratis? De gemeente biedt gratis strooizout aan tot april. Je hoeft het alleen maar op te halen.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 23 januari 2023

CVV Zwervers zet actie op om jeugdteam Dynamo Kiev bij U13 CUP te krijgen

Voetbalclub CVV Zwervers heeft een actie opgezet om de jonge talenten van Dynamo Kiev, samen met hun stafleden, naar Nederland te halen. De bedoeling is dat de Oekraïense spelers van het Onder de 13 team kunnen meedoen aan de U13 CUP; een internationaal voetbaltoernooi voor spelers onder de 13 jaar waar grote teams uit binnen- en buitenland voor naar Capelle aan den IJssel komen.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 20 januari 2023

RET schrapt busritten vanwege tekort aan chauffeurs; ook in Capelle minder bussen

Vervoerder RET is opnieuw genoodzaakt om ritten in de dienstregeling te schrappen. Over de gehele regio gaat het om 14 buslijnen waar vanaf volgende week minder bussen zullen rijden. Hieronder valt ook buslijn 30 die Capelle Schollevaar verbindt met Rotterdam Alexander. Het is volgens de RET een tijdelijke maar noodzakelijke ingreep vanwege een tekort aan buschauffeurs en ziekte. 

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 20 januari 2023

Eerste actie van Capelse Winteroffensief in volle gang: 'Hard nodig in deze onzekere tijd'

Het Capelse Winteroffensief, waarmee hulp moet worden geboden aan Capellenaren met een laag inkomen, hoge energiekosten en een slecht geïsoleerde woning, is in volle gang. Op 23 december werd gestart met de eerste actie van het offensief, waarbij teams van 'de Energieklussers' de deuren langsgaan om Capellenaren met een laag inkomen te helpen met het besparen van energie.