Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 25 november 2020

Capelle zoekt stembureauleden en tellers voor Tweede Kamerverkiezingen

Voor de Tweede Kamerverkiezingen volgend jaar zoekt de gemeente Capelle aan den IJssel 450 stembureauleden. De verkiezingen worden op woensdag 17 maart gehouden. Gemeente Capelle geeft aan vanwege het coronavirus en de daarbij horende mogelijkheid van meerdere stemdagen, meer stembureauleden dan normaal nodig te hebben.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 25 november 2020

Zwaargewonde bij grote brand wooncomplex Sint Helenabaai

In een seniorencomplex aan de Sint Helenabaai heeft op woensdagavond 25 november een grote brand gewoed. Bij de brand is veel rook vrijgekomen en is vermoedelijk een woning volledig uitgebrand. Brandweer meldt rond 22:00 de brand onder controle te hebben.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 25 november 2020

Campagne Orange the World begint vandaag en Capelle doet ook mee

Vandaag start Orange the World, de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Vanavond is in Nederland de officiële opening van de campagne door Ministers Kaag en van Engelshoven en Burgemeester Marcouch van Arnhem. De campagne wordt georganiseerd door UN Woman, Zanta en de Soroptimisten.  In Capelle en Rotterdam zijn onder andere de Soroptimisten actief bezig met deze campagne. Het Capelse gemeentehuis is oranje verlicht, het IJsselland Ziekenhuis heeft een speciale vlag gehesen.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 24 november 2020

Rotterdamse bands Giant Eagles en El Fatso in Zwaardvis 28 november n.a.v. Rotterdamse Popweek

Deze week staat Rotterdam in het teken van de Rotterdamse Popweek (25 -t/m 29 november) en de uitreiking van de jaarlijkse Rotterdam Music Awards (29 november). Afgelopen zaterdag 21 november stond de uitzending van Zwaardvis al grotendeels in het teken van dit evenement d.m.v. een uitgebreid interview met de Popunie, de organisator achter deze evenementen. 

GEPUBLICEERD OP:
maandag 23 november 2020

Onderzoek naar drie sporen voor fietsroute Rotterdam-Gouda door Zuidplas

De gemeente Zuidplas gaat onderzoek doen langs drie sporen voor een route voor het (snel)fietstracé Rotterdam-Gouda over het grondgebied van Zuidplas. Dit gebeurt naar aanleiding van het debat in de gemeenteraad over dit onderwerp, afgelopen september. Samen met de betrokkenen komt er een ontwerp voor het verkeersveiliger maken van de Oost- en West Ringdijk in Moordrecht en de ís Gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel. Als tweede spoor onderzoekt de gemeente een fietstracé ten noorden van Moordrecht als mogelijke snelfietsroute. Ten derde komt er een nieuwe stand van zaken rond de zogeheten ambitieroute van Rotterdam naar Gouda.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 23 november 2020

Beveiliger van De Koperwiek mishandeld door jongeman

Zondag is een beveiliger van het winkelcentrum De Koperwiek mishandeld door een jongeman. De wijkagenten zijn direct ter plaatse gegaan en hebben de beelden uitgekeken. Hierop herkenden  zij de verdachte. Na overleg met de officier van justitie mocht de verdachte aangehouden worden.