Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 1 april 2020

Noodmaatregelen verlengd tot en met 28 april

Zoals verwacht zijn de noodmaatregelen die het kabinet had afgekondigd tot 6 april a.s. verlengd tot het einde van april. Dit betekent dat scholen, kinderopvangcentra en horecagelegenheden tot en met 28 april gesloten blijven om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Ook moeten mensen tot die tijd zoveel mogelijk thuiswerken, minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar bewaren en niet met meer dan twee anderen samenkomen in openbare ruimtes. Dat heeft het kabinet dinsdag na het crisisoverleg bekendgemaakt. Ook sport- en fitnessclubs, saunaís, seksclubs en coffeeshops blijven langer gesloten.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 1 april 2020

Singer-songwriter Daniel Cane in Zwaardvis 4 april

Het moge inmiddels duidelijk zijn dat het overgrote deel van de artiesten momenteel werkloos thuis zitten omdat de poppodia voorlopig verboden terrein is. Wat ze thuis doen is de tijd nemen om nieuwe songs te schrijven die ze uiteraard via streaming platformen uitbrengen om zo toch hun geliefde publiek te bereiken. Daniel Cane is zoín artiest.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 31 maart 2020

Bouwmarkten doen goede zaken door kluswoede van thuiswerkers

Nu het overgrote deel van de bevolking noodgedwongen thuiszit stijgt de omzet van de Nederlandse bouwmarkten explosief. Vorige week steeg de omzet met ongeveer 50% ten opzichte van dezelfde week vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook supermarkten hadden het vorige week nog altijd drukker dan normaal.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 31 maart 2020

Please Dont Stop The Music steunt Nederlandse artiesten

Het zijn momenteel spannende en onzekere tijden voor Nederlandse artiesten. In een branche waar het normaal gesproken al pittig is om het hoofd boven water te houden is het door het compleet wegvallen van liveconcerten helemaal kommer en kwel. Het nieuwe platform ĎPlease Donít Stop The Musicí wil de Nederlandse muziekscene ondersteunen.

GEPUBLICEERD OP:
zondag 29 maart 2020

Young Gun Silver Fox in de middagshow

Shawn Lee van Young Gun Silver Fox is deze week te horen in de middagshow. Een artiest die zijn sporen inmiddels al ruim verdiend heeft in de muziekindustrie. Gerard Ekdom pikte de sound enkele jaren geleden op en inmiddels spelen ze clubtours in Nederland en stonden ze eerder al op North Sea Jazz!

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 28 maart 2020

Capelle sluit 14 speelplekken vanwege coronavirus

De gemeente Capelle aan den IJssel sluit per direct 14 speelplekken in de stad waar veel jongeren bij elkaar komen. Burgemeester Oskam gebruikt hiervoor de regionale noodverordening. Onder de gesloten speelplekken bevinden zich de voetbalkooien in Fascinatio, verschillende Johan Cruijff voetbalveldjes en de JOPís (Jongeren Ontmoetings Plekken) in Capelle.