Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 24 oktober 2020

‘Juist nú kun je terecht bij Welzijn Capelle’

Welzijn Capelle laat zich niet stoppen door corona. Hans Roskam, directeur Welzijn Capelle: ‘Ook nu in deze tweede gedeeltelijke lockdown kunnen Capellenaren bij ons terecht. We zijn altijd in de buurt! De Huizen van de Wijk en de KinderLabs blijven open en activiteiten gaan aangepast door. Al onze dienstverleners zijn nog steeds op afspraak bereikbaar.’

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 21 oktober 2020

Isala theater krijgt steun uit Kickstart Cultuurfonds

Het Isala Theater in Capelle a/d IJssel heeft ruim € 50.000 ontvangen van het Kickstart Cultuurfonds om het theater nog meer coronaproof en comfortabel te maken, als aanvulling op de aanpassingen die het theater zelf al heeft gedaan. Het Isala Theater is al veilig, maar heel graag wilde het theater nog extra aanpassingen doen om de sfeer en het comfort voor het publiek te verhogen. Nu kunnen bijvoorbeeld bekerhouders besteld worden, waardoor bezoekers gemakkelijk hun drankje kwijt kunnen wanneer ze hun jas uitdoen. Transparante schermen in de foyers zorgen voor een veilig en prettig gevoel. Bovendien hebben daardoor meer bezoekers een zitplaats. Er komen ook extra stoelen.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 20 oktober 2020

Kinderen van IJsselkids Capelle zetten zich in voor War Child

Wat hebben War Child en IJsselkids Kinderopvang gemeen? Ze zetten zich beide in voor kinderen. De één in Nederland, de ander wereldwijd. Om het werk van War Child bij kinderen onder de aandacht te brengen gaat op 20 oktober de Wondere Wereld Peace Challenge van start. Ook de kids van Capelle aan den IJssel gaan de challenge aan om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor kinderen in de wereld die het lastiger hebben. 

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 20 oktober 2020

Nieuwe Huis van de Wijk Oostgaarde vroegtijdig geopend voor speciale gelegenheid

Oorspronkelijk zou het nieuwe Huis van de Wijk in Oostgaarde pas geopend worden op 12 november, maar op vrijdag 2 oktober 2020 waren de deuren al open voor een bijzonder diner speciaal voor de Week tegen de Eenzaamheid. In deze week organiseerde Welzijn Capelle gezellige bewonersactiviteiten om eenzaamheid tegen te gaan. Radio Capelle belde met Astrid Keerveld, buurtcoach Oostgaarde.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 20 oktober 2020

Marvin Dee Band terug in CAPSLOC 21 november

Marvin Dee Band komt met volledige bezetting naar CAPSLOC! Pasgeleden speelde Marvin en Karsten nog met z'n tweetjes een CAPSLOCKED Sessie, maar nu dus weer echt live en met volle bezetting. Een avondje lekkere Americana met een poppy Nederlands randje. Er zijn echter maar een beperkt aantal kaarten vanwege de beperkingen die gelden voor een evenement

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 20 oktober 2020

Voormalig bassiste The Scene, Emilie Blom in Zwaardvis 31 oktober

Zaterdag 31 oktober heeft het programma Zwaardvis niemand minder dan Emilie Blom te gast in de uitzending. Emilie is vooral bekend als bassiste van The Scene, waar zij samen met drummer Jeroen Booy, gedurende 30 jaar de oerstrakke basis legde. Hits als Iedereen is van de Wereld, Blauw en Open brachten The Scene uitverkochte zalen in Nederland en Belgie. Ze ontvingen voor hun werk drie Edisons, een Gouden Harp, de BV Popprijs en in 2015 de Edison Oeuvreprijs.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 20 oktober 2020

Inloophuis De IJssel in actie om verminderde inkomsten aan te vullen

Ook Inloophuis De IJssel met vestigingen in Capelle en Krimpen aan den IJssel merkt de gevolgen van de coronacrisis. Zo vertelde manager Anton Maurik zaterdag 17 oktober bij Radio Capelle “De circa 80 inloophuizen in Nederland halen hun inkomsten grotendeels uit (benefiet-) evenementen en fondswerving. Zo ook Inloophuis De IJssel. Door corona gaan die activiteiten niet door en mist het Inloophuis een groot deel van haar donatie inkomsten. De koepelorganisatie IPSO (Instellingen PsychoSociale Oncologie) en het KWF (Koningin Wilhelmina Fonds) hebben het initiatief genomen om de inloophuizen te helpen. Het KWF helpt via de expertise op gebied van fondswerving en sponsoracties en verbindt ook de naam aan acties.”