Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
maandag 12 april 2021

Restafval De Hoeken voortaan met afvalpas

Deze week ontvangen alle bewoners van de Beemsterhoek, de Purmerhoek en de Schermerhoek een afvalpas in de brievenbus. Vanaf 19 april zijn de restafvalcontainers bij de ingang van deze flats alleen nog te openen met een afvalpas.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 12 april 2021

Eerste steen nieuwbouw basisschool De Olijfboom gelegd

Vrijdagochtend hebben de directeuren Arie-Jan Paul en Johan van Dijk van de Eben Haëzerschool en de Rehobothschool de eerste steen van de nieuwe basisschool de Olijfboom gelegd. Geholpen door 21 leerlingen van 21 groepen van beide basisscholen en onder toeziend oog van wethouder Maarten Struijvenberg (onderwijshuisvesting) en enkele bouwvakkers.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 12 april 2021

Capelle wil dekkend AED-netwerk

Elke dag krijgen 40 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Binnen 6 minuten reanimeren met een AED vergroot de kans dat iemand de hartstilstand overleeft. Daarom zet Capelle in op een dekkend netwerk van openbare AEDís. En daarbij kan de Capellenaar helpen door mee te tellen.

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 10 april 2021

Orange Skyline in Zwaardvis 17 april

Zaterdag 17 april is tijdens de wekelijkse editie van Zwaardvis de van oorsprong Groningse band Orange Skyline te horen. Daarmee gaat het kwartet op herhaling want in het voorjaar van 2017 waren ze ook al eens te gast tijdens een uitzending van het alternatieve muziek- en informatieprogramma.

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 10 april 2021

Jubileumeditie CuliNesse eind augustus

De organisatoren van het Rotterdamse culinaire- en muziekfestival CuliNesse mikken voor de jubileumeditie op de zomer van dit jaar. Vorig jaar moest er een streep door het evenement op het strand aan de Zevenhuizerplas in Nesselande. Ondanks de coronamaatregelen rekent de organisatie op drie dagen van muziek luisteren, eten en drinken op 26, 27 en 28 augustus.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 7 april 2021

Startschot veilige schoolzones in Capelle

Dinsdag 7 maart gaf Maarten Struijvenberg, wethouder verkeer, samen met leerlingen van PCB De Horizon het startschot van een aantal gedragsacties rond alle basisscholen in Capelle. De wethouder deelde met enkele leerlingen en met hulp van de van de wijkagent, handhaving en mascotte Seef de Zebra flyers uit aan ouders. Op de flyers staan verkeersgedragscodes die de verkeerssituatie rond de scholen veiliger moeten maken. Vooral kinderen lopen gevaar bij het ritje op de fiets of lopend van huis naar school en terug.