Dag van de Mantelzorg in De Vijverhof

  • -
  • Redactie

Dinsdag 10 november komt steeds dichterbij, en dat betekent dat de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg weer landelijk gevierd wordt. Capelle aan den IJssel blijft niet achter. Buurtkracht en De Vijverhof organiseren een verwendag met het thema ‘Laat je zien’ voor alle mantelzorgers.

Debbie Bakkum is mantelzorgcoördinator en medeorganisator: “In de gemeente Capelle aan den IJssel zijn er zo’n 6.600 mensen die uit liefde en persoonlijke betrokkenheid structureel de zorg voor een ander op zich nemen. Deze hulp vraagt veel van de mantelzorger. Alle mantelzorgers die ingeschreven staan bij Buurtkracht, ontvingen een uitnodiging voor de Dag van de Mantelzorg. Ook mantelzorgers die nog niet bekend zijn bij Buurtkracht, zijn van harte welkom. Mantelzorgers, laat je zien!”

Een gevarieerd programma biedt voor iedere mantelzorger wat wils. Om 14.30 zullen wethouder Josien van Cappelle en directeur van De Vijverhof Joost Zielstra samen de aftrap geven. Er zijn diverse activiteiten en workshops zoals een ontspannende stoelmassages, hand- en gezichtsverzorging, servetten vouwen en de mogelijkheid om je (gratis) door een fotograaf te laten fotograferen in het kader van het thema ‘Laat je zien’. De muziek wordt verzorgd door het vrouwenkoor van Betty Foks en er is een heerlijk lopend buffet. Ook is dit keer de gezondheidscarrousel aanwezig. Tijdens deze carrousel kunnen bezoekers hun BMI laten meten, tips krijgen over het zo goed mogelijk benutten van de zorgverzekering en allerlei vragen neerleggen bij de consulenten van het WMO-loket. Tevens zijn er weer diverse informatiekramen van bijvoorbeeld Stichting Ambulance wens, Bibliotheek aan den IJssel, politie Rijnmond over veilig wonen en de gemeente Capelle met de nieuwe ‘Dementia App’. De gemeente Capelle aan den IJssel zal een cadeaubon weggeven aan een gelukkige winnaar.

Welzijnsorganisatie Buurtkracht ondersteunt mantelzorgers in Capelle aan den IJssel en is het officiële registratiepunt. Mantelzorgers in Capelle kunnen zich aanmelden bij Buurtkracht. Ook mantelzorger en nog niet ingeschreven? Neem dan contact op met het Servicepunt Mantelzorg van Buurtkracht, 010 – 264 02 20. Buurtkracht biedt mantelzorgers informatie, advies en begeleiding, respijtzorg en ondersteuning. Iedere tweede donderdagmiddag van de maand is er een mantelzorgcafé voor alle mantelzorgers. Locatie is De Vijverhof, Reigerlaan 251. Bel voor meer informatie naar het VrijwilligersInformatiePunt, 010 – 264 02 20.

Meer nieuws van 28 oktober 2015