Geniet van klassiek in de buitenlucht

  • -
  • Redactie

Genieten van klassieke muziek met de voeten in het gras. SKVR is dit jaar de organisator van het Midzomerfestival op zondag 28 juni van 13 tot 17.30 uur in Capelle aan den IJssel. Dit is een gratis openlucht festival voor klassieke muziek dat zich richt op een breed publiek. Het festival vindt plaats in een prachtige omgeving; het Schollebos waar je wordt omringd door de natuur.

Het muziekgenre loopt uiteen van barok tot moderne composities en bezettingen van solo, duo, trio en kwartet tot kleine orkesten en kleine koren. Hoofdact is het optreden van harpist Remy van Kesteren, die wordt beschouwd als een talent van wereldformaat en één van de meest avontuurlijke harpisten van dit moment. Na afloop van zijn optreden geeft hij een openbare masterclass aan enkele jonge harpisten.

Vier podia
Op het programma staan optredens en kinderen kunnen zelf aan de slag met muziek. Verspreid over drie podia spelen topmusici in een prachtige omgeving. Het vierde podium biedt workshops en kinderactiviteiten voor zelfs de allerkleinsten.

Het festival start om 13 uur en duurt tot 17.30 uur. Het vindt plaats op en rond de grote weide van het Schollebos, een groot park midden in Capelle aan den IJssel. De toegang is gratis. Een heerlijke plek met uitgebreide horecafaciliteiten, maar ook uitstekend geschikt om te picknicken in het gras en zo te genieten van de muziek.

Meer nieuws van 20 juni 2015