Wekelijkse fietsgroep zoekt meefietsers!

  • -
  • Redactie

Buurtbewoner Art Swaab woont in Oostgaarde en heeft een passie voor fietsen. “Ik vind het heerlijk op die manier van de natuur te genieten en ik ben gezond bezig, twee vliegen in klap. Fietsen in een groepje is natuurlijk nog leuker, je maakt een praatje met elkaar en stimuleert elkaar. Daarom kan iedereen meefietsen op maandag, aanvang 13.00 uur”, vertelt Art enthousiast.

Art kwam op het idee een fietsgroepje te beginnen, maar wist niet zo goed hoe hij dit kon regelen. Art heeft vervolgens contact gelegd met het VrijwilligersInformatiePunt van Buurtkracht, dat hem koppelde aan de buurtcoach van Oostgaarde, Astrid Keerveld. Zij ondersteunt bewonersinitiatieven zoals van Art.

De buurtcoach heeft Art in contact gebracht met De Serre. De Serre is een vrijwilligersgroep, die in de ontmoetingsruimte De Serre in de Beemsterhoek verschillende activiteiten organiseert voor buurtbewoners. Nu is het zo ver dat een wekelijkse fietstocht plaatsvindt. De groep begint en eindigt bij De Serre, Beemsterhoek 339 van 13.00 uur tot ongeveer 15.30 uur. Onderweg is er een tussenstop met koffie en thee. Deelname is gratis. Ook meefietsen? Dat kan door te bellen met De Serre, 010-450 05 61 of te mailen naar

Meer nieuws van 27 mei 2015